Stenotomus chrysops, Scup : fisheries, gamefish, aquarium

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Stenotomus chrysops (Linnaeus, 1766)

Scup
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Native range | All suitable habitat | Point map | Year 2050
This map was computer-generated and has not yet been reviewed.
Stenotomus chrysops   AquaMaps   Data sources: GBIF OBIS
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Image of Stenotomus chrysops (Scup)
Stenotomus chrysops
Fotografia de JJPhoto

Common names from other countries

Classificação / Names Nomes comuns | Sinónimos | Catalog of Fishes(Género, Espécies) | ITIS | CoL | WoRMS | Cloffa

> Eupercaria/misc (Various families in series Eupercaria) > Sparidae (Porgies)
Etymology: Stenotomus: Greek, stenos = narrow + Greek, stoma = mouth (Ref. 45335).
More on author: Linnaeus.

Environment: milieu / climate zone / intervalo de profundidade / distribution range Ecologia

marinhas demersal; oceanódromo (Ref. 51243); intervalo de profundidade 15 - ? m (Ref. 4926). Subtropical; 46°N - 25°N

Distribuição Países | Áreas FAO | Ecossistemas | Ocorrências | Mapa dos pontos | Introduções | Faunafri

Western Atlantic: Nova Scotia in Canada to Florida in USA; rare south of North Carolina, USA.

Length at first maturity / Tamanho / Peso / Idade

Maturidade: Lm 15.5  range ? - ? cm
Max length : 46.0 cm TL macho/indeterminado; (Ref. 7251); common length : 25.0 cm TL macho/indeterminado; (Ref. 9988); peso máx. Publicado: 2.1 kg (Ref. 40637)

Biologia     Glossário (ex. epibenthic)

Occurs usually in schools inshore in summer and offshore in winter. Feeds on amphipods, worms, sand dollars and young squid (Ref. 4926). Utilized fresh, smoked and frozen; eaten pan-fried, broiled and baked (Ref. 9988). Exported to Japan (Ref. 9988)

Life cycle and mating behavior Maturidade | Reprodução | Desova | Ovos | Fecundidade | Larvas

Referência principal Upload your references | Referências | Coordenador | Colaboradores

Robins, C.R. and G.C. Ray, 1986. A field guide to Atlantic coast fishes of North America. Houghton Mifflin Company, Boston, U.S.A. 354 p. (Ref. 7251)

Categoria na Lista Vermelha da IUCN (Ref. 130435: Version 2025-1)

  Quase ameaçada (NT) ; Date assessed: 26 May 2011

CITES

Not Evaluated

CMS (Ref. 116361)

Not Evaluated

Ameaça para o homem

  Reports of ciguatera poisoning (Ref. 30911)





Utilização humana

Pescarias: espécies comerciais; peixe desportivo: sim; Aquário: Aquários públicos
FAO - pescarias: landings; Publication: search | FishSource | Sea Around Us

Mais informação

Ecologia Trófica
Food items (preys)
Composição da dieta
Consumo alimentar
Food rations
Predadores
Ecologia
Ecologia
Home ranges
Life cycle
Reprodução
Maturidade
Maturity/Gills rel.
Fecundidade
Desova
Spawning aggregations
Ovos
Desenvolvimento dos ovos
Larvas
Dinâmica larvar
Distribuição
Países
Áreas FAO
Ecossistemas
Ocorrências
Introduções
BRUVS - Videos
Anatomy
Área branquial
Brain
Otolith
Physiology
Body composition
Nutrients
Consumo de oxigénio
Tipo de natação
Velocidade de natação
Visual pigments
Fish sound
Diseases & Parasites
Toxicity (LC50s)
Genética
genoma
Genética
Heterozygosity
Hereditariedade
Human related
Aquaculture systems
Perfis para aquacultura
Estirpes
Ciguatera cases
Stamps, coins, misc.
Outreach
Colaboradores
Referências
Referências

Ferramentas

Relatórios especiais

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Fontes da internet

Estimates based on models

Preferred temperature (Ref. 123201): 9.4 - 24.6, mean 23.5 °C (based on 106 cells).
Phylogenetic diversity index (Ref. 82804):  PD50 = 0.7500   [Uniqueness, from 0.5 = low to 2.0 = high].
Bayesian length-weight: a=0.01738 (0.01058 - 0.02855), b=3.02 (2.88 - 3.16), in cm total length, based on LWR estimates for this species & (Sub)family-body (Ref. 93245).
Nível Trófico (Ref. 69278):  3.8   ±0.1 se; based on diet studies.
Resiliência (Ref. 120179):  Médio, tempo mínimo de duplicação da população 1,4 - 4,4 anos (K=0.17-0.23; tmax=19).
Fishing Vulnerability (Ref. 59153):  Moderate to high vulnerability (51 of 100). 🛈
Climate Vulnerability (Ref. 125649):  Moderate vulnerability (40 of 100). 🛈
Categoria de preço (Ref. 80766):   Low.
Nutrients (Ref. 124155):  Calcium = 78.5 [35.6, 139.6] mg/100g; Iron = 1.03 [0.55, 2.10] mg/100g; Protein = 19.3 [18.2, 20.5] %; Omega3 = 0.332 [0.195, 0.556] g/100g; Selenium = 30.7 [14.6, 62.3] μg/100g; VitaminA = 7.68 [2.00, 29.30] μg/100g; Zinc = 0.578 [0.379, 0.855] mg/100g (wet weight);