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Salilota australis (Günther, 1878)

Tadpole codling
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Native range | All suitable habitat | Point map | Year 2050
This map was computer-generated and has not yet been reviewed.
Salilota australis   AquaMaps   Data sources: GBIF OBIS
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Image of Salilota australis (Tadpole codling)
Salilota australis
Picture by INIDEP

Classificação / Names Nomes comuns | Sinónimos | Catalog of Fishes(Género, Espécies) | ITIS | CoL | WoRMS | Cloffa

> Gadiformes (Cods) > Moridae (Morid cods)
More on author: Günther.

Environment: milieu / climate zone / depth range / distribution range Ecologia

marinhas demersal; oceanódromo (Ref. 51243); intervalo de profundidade 30 - 1000 m. Subtropical; 40°S - 57°S, 76°W - 55°W (Ref. 1371)

Distribuição Países | Áreas FAO | Ecossistemas | Ocorrências | Point map | Introduções | Faunafri

Southeast Pacific and Southwest Atlantic: Patagonian region of Chile and Argentina, including the Falkland Islands and the Strait of Magellan.

Tamanho / Peso / Idade

Maturity: Lm ?  range ? - ? cm
Max length : 50.0 cm TL macho/indeterminado; (Ref. 1371)

Descrição breve Chaves de identificação | Morfologia | Morfometria

Espinhos dorsais (total) : 0; Raios dorsais moles (total) : 59 - 70; Espinhos anais: 0; Raios anais moles: 54 - 63; Vértebras: 52 - 54. A small variably shaped patch of teeth on head of vomer. Pectoral fin extending beyond anal fin origin. Ventral light organ present. Color uniformly brown; fins dark-edged (Ref. 1371). Caudal fin rounded (Ref. 27363).

Biologia     Glossário (ex. epibenthic)

Highest catches at 235 m. Females attain larger sizes than males. Larger individuals of both sexes move into deeper water. Utilized mainly for fishmeal; can be fried, microwaved and baked (Ref. 9988).

Life cycle and mating behavior Maturidade | Reprodução | Desova | Ovos | Fecundidade | Larvas

Referência principal Upload your references | Referências | Coordenador | Colaboradores

Cohen, D.M., T. Inada, T. Iwamoto and N. Scialabba, 1990. FAO species catalogue. Vol. 10. Gadiform fishes of the world (Order Gadiformes). An annotated and illustrated catalogue of cods, hakes, grenadiers and other gadiform fishes known to date. FAO Fish. Synop. 125(10). Rome: FAO. 442 p. (Ref. 1371)

Categoria na Lista Vermelha da IUCN (Ref. 130435: Version 2024-2)

  Dados insuficientes (DD) ; Date assessed: 06 December 2019

CITES

Not Evaluated

CMS (Ref. 116361)

Not Evaluated

Ameaça para o homem

  Harmless





Utilização humana

Pescarias: pouco comercial
FAO - pescarias: landings; Publication: search | FishSource | Sea Around Us

Mais informação

Trophic ecology
Itens alimentares
Composição da dieta
Consumo alimentar
Food rations
Predadores
Ecology
Ecologia
Population dynamics
Parâmetros de crescimento
Max. ages / sizes
Length-weight rel.
Length-length rel.
Frequência de comprimento
Mass conversion
Recrutamento
Abundância
Life cycle
Reprodução
Maturidade
Maturity/Gills rel.
Fecundidade
Desova
Spawning aggregations
Ovos
Desenvolvimento dos ovos
Larvas
Dinâmica larvar
Distribution
Países
Áreas FAO
Ecossistemas
Ocorrências
Introduções
BRUVS - Videos
Anatomy
Área branquial
Brain
Otolith
Physiology
Body composition
Nutrients
Consumo de oxigénio
Tipo de natação
Velocidade de natação
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Genética
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References
Referências

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Fontes da internet

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Estimates based on models

Preferred temperature (Ref. 123201): 3.3 - 7.7, mean 5.7 °C (based on 115 cells).
Phylogenetic diversity index (Ref. 82804):  PD50 = 1.0000   [Uniqueness, from 0.5 = low to 2.0 = high].
Bayesian length-weight: a=0.00468 (0.00277 - 0.00790), b=3.11 (2.96 - 3.26), in cm total length, based on LWR estimates for this species & (Sub)family-body (Ref. 93245).
Nível Trófico (Ref. 69278):  4.4   ±0.3 se; based on diet studies.
Resiliência (Ref. 120179):  Médio, tempo mínimo de duplicação da população 1,4 - 4,4 anos (Assuming tm=2-3).
Prior r = 0.57, 95% CL = 0.37 - 0.85, Based on 1 data-limited stock assessment.
Fishing Vulnerability (Ref. 59153):  Moderate vulnerability (40 of 100).
Climate Vulnerability (Ref. 125649):  Moderate to high vulnerability (54 of 100).
Categoria de preço (Ref. 80766):   Medium.
Nutrients (Ref. 124155):  Calcium = 58 [29, 126] mg/100g; Iron = 0.945 [0.508, 1.791] mg/100g; Protein = 17.6 [15.2, 19.6] %; Omega3 = 0.26 [0.13, 0.50] g/100g; Selenium = 44.8 [20.4, 95.5] μg/100g; VitaminA = 23.2 [6.5, 84.7] μg/100g; Zinc = 0.592 [0.395, 0.902] mg/100g (wet weight); based on nutrient studies.