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Pagrus auriga Valenciennes, 1843

Redbanded seabream
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Native range | All suitable habitat | Point map | Year 2050
This map was computer-generated and has not yet been reviewed.
Pagrus auriga   AquaMaps   Data sources: GBIF OBIS
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Classificação / Names Nomes comuns | Sinônimos | Catalog of Fishes(Gênero, Espécies) | ITIS | CoL | WoRMS | Cloffa

> Eupercaria/misc (Various families in series Eupercaria) > Sparidae (Porgies)
Etymology: Pagrus: Greek, pagros = a fish, Dentex, sp. (Ref. 45335).
More on author: Valenciennes.

Environment: milieu / climate zone / depth range / distribution range Ecologia

marinhas bentopelágico; oceanódromo (Ref. 51243); intervalo de profundidade ? - 170 m (Ref. 4781). Subtropical; 44°N - 16°S, 17°W - 35°E (Ref. 54696)

Distribuição Países | Áreas da FAO | Ecossistemas | Ocorrências | Point map | Introduções | Faunafri

Eastern Atlantic: Portugal to Angola, including the southwestern Mediterranean, Madeira, and the Canary Islands.

Tamanho / Peso / Idade

Maturity: Lm ?  range ? - ? cm
Max length : 80.0 cm SL macho/indeterminado; (Ref. 4781); common length : 30.0 cm SL macho/indeterminado; (Ref. 4781); peso máx. publicado: 3.0 kg (Ref. 4699)

Biologia     Glossário (p.ex. epibenthic)

Adults Inhabit hard bottoms (rock or rubble); the young occur near the coast. Feed mainly on mollusks including cephalopods, and also on crustaceans (Ref. 3688). Important food fish.

Ciclo de vida ou comportamento de acasalamento Maturities | Reprodução | Spawnings | Egg(s) | Fecundities | Larvas

Referência principal Upload your references | Referências | Coordenador | Colaboradores

Bauchot, M.-L. and J.-C. Hureau, 1990. Sparidae. p. 790-812. In J.C. Quero, J.C. Hureau, C. Karrer, A. Post and L. Saldanha (eds.) Check-list of the fishes of the eastern tropical Atlantic (CLOFETA). JNICT, Lisbon; SEI, Paris; and UNESCO, Paris. Vol. 2. (Ref. 3688)

Status na Lista Vermelha da UICN (Ref. 130435)

  Segura ou pouco preocupante (LC) ; Date assessed: 17 August 2009

CITES

Not Evaluated

CMS (Ref. 116361)

Not Evaluated

Ameaça para os humanos

  Harmless





Uso pelos humanos

Pescarias: pouco comercial; peixe esportivo: sim; Aquário: Espécies comerciais
FAO - pescarias: perfil da espécie; Publication: search | FishSource | Sea Around Us

Mais informação

Trophic ecology
Itens alimentares
Diet compositions
Food consumptions
Food rations
Predadores
Ecology
Ecologia
Population dynamics
Growths
Max. ages / sizes
Length-weight rel.
Length-length rel.
Frequências de comprimento
Mass conversions
Recruitments
Abundances
Life cycle
Reprodução
Maturities
Fecundities
Spawnings
Spawning aggregations
Egg(s)
Egg developments
Larvas
Dinâmica larval
Distribution
Países
Áreas da FAO
Ecossistemas
Ocorrências
Introduções
BRUVS - Videos
Anatomy
Gill areas
Cérebros
Otólitos
Physiology
Body compositions
Nutrients
Oxygen consumptions
Tipo de natação
Swimming speeds
Visual pigment(s)
Sons de peixes
Diseases / Parasites
Toxicities (LC50s)
Genetics
Genética
Electrophoreses
Heritabilities
Human related
Aquaculture systems
Perfis para aquacultura
Estirpes
Ciguatera cases
Stamps, coins, misc.
Outreach
Colaboradores
References
Referências

Ferramentas

Relatórios especiais

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Fontes da internet

Estimates based on models

Preferred temperature (Ref. 123201): 14.3 - 27.5, mean 19 °C (based on 382 cells).
Índice de diversidade filogenética (Ref. 82804):  PD50 = 0.5156   [Uniqueness, from 0.5 = low to 2.0 = high].
Bayesian length-weight: a=0.01622 (0.00906 - 0.02903), b=2.96 (2.81 - 3.11), in cm total length, based on LWR estimates for this species & (Sub)family-body (Ref. 93245).
Nível Trófico (Ref. 69278):  3.8   ±0.2 se; based on diet studies.
Resiliência (Ref. 120179):  Muito baixo(a), tempo mínimo de duplicação da população maior que 14 anos (Preliminary K or Fecundity.).
Fishing Vulnerability (Ref. 59153):  High vulnerability (59 of 100).
Climate Vulnerability (Ref. 125649):  Moderate vulnerability (43 of 100).
Categoria de preço (Ref. 80766):   Low.
Nutrients (Ref. 124155):  Calcium = 35.5 [15.8, 63.9] mg/100g; Iron = 0.98 [0.30, 2.67] mg/100g; Protein = 19.3 [17.7, 20.9] %; Omega3 = 0.222 [0.127, 0.383] g/100g; Selenium = 37.6 [15.8, 83.6] μg/100g; VitaminA = 11.1 [2.3, 47.6] μg/100g; Zinc = 0.571 [0.293, 1.197] mg/100g (wet weight); based on nutrient studies.